Mikael Hiltunen Ajankohtaisia kirjoituksia politiikasta Porvoon mitalla, aktuellt om politiken med Borgåmått

Pienempiä päiväkotiryhmiä

Onnistuneen varhaiskasvatuksen edellytys on, että henkilökunta voi tukea lapsia heidän leikeissään, auttaa heitä selviytymään sosiaalisista tilanteista, kannustaa heitä oppimaan ja ennen kaikkea tarjota heille turvallinen syli. Tilojen on mahdollistettava ison ryhmän jakaminen pienempiin ryhmiin. Mikäli lapsia on liian monta aikuisiin nähden, henkilökunnan aika voi kulua kokonaan järjestyksen ylläpitämiseen. 

 

Nykyinen hallitus muutti päivähoitolakia siten, että yli 3-vuotiaiden ryhmissä saa olla 8 lasta 1 aikuista kohden (aikaisemmin 1:7). On mautonta, että vaalien alla Kokoomus sanoo kannattavansa laadukasta varhaiskasvatusta, kun saman puolueen opetusministeri on aikaisemmin kasvattanut päiväkotiryhmien kokoa. 

 

Haluan Porvoon noudattavan 1 aikuisen ja 7 lapsen suhdelukua päivähoidossa. Se edellyttää, että palkataan lisää lastenhoitajia ja suunnitellaan uudet päiväkodit niin, että ne ovat muunneltavissa ja soveltuvat pienryhmätoimintaa varten. Porvoon on oltava edelläkävijöiden joukossa varhaiskasvatuksessa, sillä se houkuttelee kuntaamme uusia lapsiperheitä.

 

Mikael Hiltunen, SDP

Porvoo

Kirjoitus julkaistiin Uusimaa -lehdessä 05.04.2017

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat